I Måsøval er vi veldig stolte av biologien vår, som utgjør selve hjertet i virksomheten. En sunn og glad laks som har det bra, er nemlig avgjørende for å sikre god lønnsomhet – og god samvittighet. Og det er alle våre medarbeidere fullt klar over.
Vår fiskehelsesjef, Andreas Skagøy, har en mastergrad i fiskehelse/akvamedisin fra Universitet i Tromsø. Han samarbeider tett med de beste fagmiljøene i Norge og er en viktig pådriver for førsteklasses og helhetlig fiskehelsearbeid.
– Vi har veldig høy overlevelsesfaktor på vår fisk, noe vi er veldig stolt av. Bevisstheten rundt at vi forvalter en felles ressurs er høy og vi opplever at bransjen blir stadig mer bærekraftig, sier Andreas.
Hver eneste tirsdag, selv på julaften, samler fiskehelsesjefen alle fagrupper til et tverrfaglig biologimøte. Og hver eneste dag jobber vi målrettet for å sikre høyest mulig overlevelsesrate i alle våre anlegg, fra smolt til fullvoksen laks. Med ett eneste mål for øyet: At fisken skal trives best mulig og vokse seg stor og sterk.
– I tillegg til fiskens ve og vel, er vi opptatt av ressurseffektiveten og fish-in-fish-out ratio. Altså; hvor mye putter vi inn, for å produsere 1 kilo fisk. Fôret er helt avgjørende for både kvaliteten på Måsøval-laksen, men også for bærekraften, sier Andreas.
Les mer: Måsøval er sertifisert av Good Agriculture Practice