15/3/2021

Laksepizza

Made by nature

Pioneered by Martin

Laksepizza Laksepizza

Laksepizza

Pizza uten laks er som pizza uten ost, mener Martin. Martin er Trondheims-gutt som i mange år har nytt hyttelivet i øyriket og det rike matfatet her byr på. Røkt Måsøval-laks fra Garnvik er helt perfekt til en kulinarisk opplevelse som du sent vil glemme.

Ingredienser:

  • Pizzabunn, helst kaldhevet (du kan bruke for-stekte bunner hvis du har dårlig tid)
  • Crème fraîche 35%
  • Finhakket rødløk
  • Revet ost (gjerne en blanding av Parmesan og Jarlsberg)
  • Skiver av røkelaks (bruker du rå lakseskiver må de saltes først)
  • Pepper
Made by nature. Pioneered by Martin. Foto. Måsøval.

Martins metode:

Smør bunnen med crème fraîche og spre på passe mengder med ost og rødløk.

Del opp røkelaksen i små biter og spre den utover toppen sammen med litt pepper.

Pizzaen bør helst stekes helst i pizzaovn, men du kan også bruke stekeovnen. Da setter du et forvarmet brett på nederste rille. Bruk maks temperatur, gjerne med både undervarme og varmluft.

Før servering drysser du hakket dill og vårløk over pizzaen og skvetter på noen dråper med god olivenolje. Buon appetito!  

Flere artikler