Pioneered by Frederic & Evie
Ekteparet Frederic og Evie Kullin jobber begge i Måsøval; Evie er HR-leder og Frederic jobber som røkter. Og på fritiden liker de å lage middag sammen.
Start med å finhakke løken og smelt 200g smør i en liten kasserolle. Brun løken i smøret mens du lager resten av maten da dette tar tid.
Smør en ildfast form legg laksefileten med skinnsiden ned og krydre med pepper, timian noen smørklatter og tre sitronskiver.
Stek laksen på 175 grader ca. 20 min litt avhengig av tykkelse på filet.
Skrell og kutt opp poteten i biter og kok til den blir myk. Bruk potetpresse (finnes på IKEA, Clas Ohlsson) for og lage en luftig og lett potet "stappe".
Kok erter og hell av vann tilsett ca. 50g smør og 1 dl oppvarmet fløte. Bruk stavmikser for og lage purè. Smak av med salt, pepper og presset sitron.
Når løken er godt brunet så tilsettes 0,5 dl soya.