15/3/2021

Ovnsbakt laks med ertepuré

Made by nature

Pioneered by Frederic & Evie

Ovnsbakt laks med ertepuréOvnsbakt laks med ertepuré

Ovnsbakt laks med ertepuré

Ekteparet Frederic og Evie Kullin jobber begge i Måsøval; Evie er HR-leder og Frederic jobber som røkter. Og på fritiden liker de å lage middag sammen.

Ingredienser (4 pers.):

  • 800-1000g laksefilet
  • 1kg potet
  • 1/2 gul løk
  • 500g selskaps erter
  • 300g meieri smør
  • 1dl fløte
  • Sitron
  • 0,5 dl kikkoman soya eller annen japansk soya
  • Salt og pepper
  • Timian
Made by Måsøval. Pioneered by Evie og Fredric. Foto: Måsøval.

Kullins metode:

Start med å finhakke løken og smelt 200g smør i en liten kasserolle. Brun løken i smøret mens du lager resten av maten da dette tar tid.

Smør en ildfast form legg laksefileten med skinnsiden ned og krydre med pepper, timian noen smørklatter og tre sitronskiver.

Stek laksen på 175 grader ca. 20 min litt avhengig av tykkelse på filet.

Skrell og kutt opp poteten i biter og kok til den blir myk. Bruk potetpresse (finnes på IKEA, Clas Ohlsson) for og lage en luftig og lett potet "stappe".

Kok erter og hell av vann tilsett ca. 50g smør og 1 dl oppvarmet fløte. Bruk stavmikser for og lage purè. Smak av med salt, pepper og presset sitron.

Når løken er godt brunet så tilsettes 0,5 dl soya.

Ovnsbakt laks med ertepuré. Foto: Måsøval.



Flere artikler