Skolebarna gjør seg klar til å spise mat som de selv har dyrket i skolehagen
Skolebarna gjør seg klar til å spise mat som de selv har dyrket i skolehagen
17/6/2015

Sterke lokalsamfunn, også på andre siden av verden

Made by nature

Sterke lokalsamfunn, også på andre siden av verdenSterke lokalsamfunn, også på andre siden av verden

Sterke lokalsamfunn, også på andre siden av verden

For Måsøval har det alltid vært viktig å ta ansvar, og være med på å bygge opp sterke lokalsamfunn der vi opererer. Men når millioner av mennesker over hele verden spiser Måsøval-laks hver eneste uke, blir det naturlig å også rette blikket utover.

I 2014 bestemte Måsøval seg for å hjelpe Plan Norge å bygge en skole i Burkina Faso. Skolen sto ferdig allerede året etter, og består av tre klasserom, lærerboliger, latriner og et eget skolekjøkken. Dessuten er det boret en brønn og anlagt en stor skolehage. Der kan barna dyrke både frukt og grønnsaker som blir servert i skolens eget kjøkken. 

– Her får barna endelig en skole som kan hjelpe dem å få oppfylt sine drømmer for fremtiden. Mange hundre små barn vil gå på denne skolen hver dag i mange mange år fremover – noe som vil gi dem et håp for fremtiden, forteller Marius Mollum fra Plan Norge. 
Den nye skolen i Burkina Faso. Foto: Plan Norge

Klasserommene er selvsagt fullt utstyrt med pulter og stoler og tavler. Et eget solcellepanel sikrer lys, så skolen også kan brukes til voksenopplæring på kveldene. Her har både foreldre og landsbyen forøvrig fått opplæring om drift, reparasjon, ernæring, hygiene og rent vann. Samt informasjon om barns rettigheter, og hvor viktig det er at de sender barna til skolen.

– At hele verden spiser norsk laks gjør det mulig å holde liv i lokalsamfunna langs norskekysten. Og da føles det utrolig meningsfullt å kunne gi noe tilbake til et lite samfunn på andre siden av jordkloden, forteller Tone Måsøval som har vært en av initiativtagerne til prosjektet. 

Flere artikler