3/12/2020

De aller første Måsøval-pionerene

Made by nature

De aller første Måsøval-pionereneDe aller første Måsøval-pionerene

De aller første Måsøval-pionerene

Måsøval er en familieeid havbruksbedrift med hovedkontor på idylliske Frøya, helt ytterst på trøndelagskysten. Selskapet ble startet av Edvin Måsøval og sønnene Bjørn og Karsten i januar 1973. Se hele historien i denne filmen. 

Forutenom Måsøval, har pionerene bak selskapet vært med og bygge og utvikle to andre av de største selskapene i norsk havbruk; Salmar og Norway Royal Salmon.

– Vi er stolte av vår historie. Måsøval har vært med siden starten for snart femti år siden. Min bestefar bygget sine egne merder hjemme på gården. I dag sender vi 2 millioner måltid ut i verden hver eneste uke, sier Lars Måsøval, styreleder i Måsøval.

Måsøval har i 2021 en samlet produksjonskapasitet i Norge på drøyt 20 000 tonn, noe som vil øke ytterligere med realisering av utviklingskonsesjonene til Aqua Semi.

– Vi har vokst raskt, men for oss er det viktig å bidra til verdiskaping og samfunnsbygging, utover de økonomiske resultatene. Vi er opptatt av ringvirkninger, fiskehelse og bærekraft. Der har vi svært gode resultater å vise til, sier Lars.

I dag eies selskapet av tredje generasjon Måsøval, Edvins barnebarn Lars og Anders. Vi har hovedkontor i Frøya kommune og har 120 ansatte. Selskapet eier  11,5 konsesjoner, i tillegg drifter vi 2 konsesjoner for AquaGen og 1 for Pure Farming.  Vi har 12 lokaliteter for matfiskproduksjon av laks i kommunene Frøya, Kristiansund, Hemne, Smøla og Aukra. 

Flere artikler