15/3/2021

Sashimi a la Werkland

Made by nature

Pioneered by Erling

Sashimi a la WerklandSashimi a la Werkland

Sashimi a la Werkland

Erling Grøtan er driftsleder hos Måsøval. Denne oppskriften har Erling fått fra en kjenning som er en av Norges beste kokker; Håvard Werkland.

Ingredienser: 

Får du 4 personer på besøk bør du bruke 1 kg skinn- og benfri laksefilet uten buk.

Saus:

  • 4 ss tapioca
  • 3 dl soyasaus
  • 3 ss sesamolje
  • 1/2 agurk
  • 1 bundt vårløk
  • 2 stk lime
  • 1 potte koriander
  • 2 stk grønn chili
  • Salt
  • Sesamfrø
Made by nature. Pioneered by Erling. Foto: Måsøval.

Erlings metode:

Kutt laksen i ca 1 cm tykke skiver og spre skivene utover et serveringsfat.

Kok tapioca i en stor kjele med godt med vann i, kokes i 7 minutter.
Sil og skyll i kaldt vann og legg deretter tapioca over i soyasausen.
Tapioca skal marineres i minimum 1 time.

Skrell agurken og ta ut kjernen med en skje, kutt terninger av agurken.
Finkutt vårløk og grønn chili.
Kutt terninger av avokado rett før servering.
Etter 1 time tilsettes agurken i soyasausen, smak til med sesamolje og saft av 1-2 lime.

Anretning:
Rør sammen sausen og legg over laksen med skje.
Fordel terninger av avokado over laksen, dryss grønn chili og vårløk og topp det hele med sesamfrø og fersk koriander. (Her kan også terninger av mango tilsettes)
Easy peasy lemon squeasy.
Kan godt serveres med nykokt ris.

Sashimi a la Werkland. Foto: Måsøval.


Flere artikler