15/3/2021

Laks i form

Made by nature

Pioneered by Berit

Laks i formLaks i form

Laks i form

Berit Flåmo er tidligere ordfører på Frøya, men nå er hun ansvarlig for kommunikasjon og myndighetskontakt i Måsøval. Berit spiser laks minst en gang i uken, og tyr ofte til denne raske og enkle hverdagsretten.

Ingredienser: 

  • 800 gr. laksefilet, gjerne fra Måsøval
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 8 poteter til steking
  • 2 paprika i store biter
  • 1 purreløk i ringer
Made by nature. Pioneered by Berit. Foto: Måsøval.

Berits metode: 

Brun og krydre laksen i en panne. Ta laksen ut av panna. Potetbåtene stekes og krydres i panna før de has over i en ildfast form. Legg laksen og grønnsakene oppå potetbåtene og sett formen i ovnen på 180 gr. Stekes til retten er lett gyllenbrun, ca 10 minutter.

Server med rømme, sitron en frisk salat, alt etter hva du har i huset.

Laks i form, made by nature. Foto: Måsøval.


Flere artikler