15/3/2021

Laks i det fri

Made by nature

Pioneered by Andreas

Laks i det fri Laks i det fri

Laks i det fri

Andreas Skagøy er fiskehelsesjef i Måsøval og en skikkelig friluftsmann. Han mener at en god tur blir enda bedre med god mat, så her kommer Andreas’ sagnomsuste oppskrift på såkalt Veidemannlaks.

Ingredienser:

  • 350 g Måsøval-laks
  • 1 stor gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 stilker vårløk
  • 2-3 spiseskjeer med finkuttet
  • fersk dill
  • 1 sitronbåt
  • 2-3 ss smør
  • salt og pepper
  • aluminiumsfolie

Pakk laks, smør og grønnsaker inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg laksepakken på de varme glørne. La dem steke i 8-12 minutter, og snu pakken halvveis. Det lønner seg å følge med – blir det for varmt, trekker du pakken litt til siden, hvor det er mindre glør og varme.

Made by nature. Pioneered by Andreas. Foto: Måsøval.

Andreas’ metode:

Gjør alle ingrediensene klar før du drar på tur: Laksen deler du i to stykker. Grovkutt vårløk, skjær gulrot i tynne staver, og del hvitløk i tynne skiver. Pakk alle ingrediensene i beholdere med tett lokk og legg i sekken.

Når du har vandret i marka, til et sted du liker godt, fyrer du opp bål. Det lønner seg å la det hele brenne en liten stund, til du får en god og jevn base med glør i bunn. Da blir matlaging i det fri både enkelt og vellykket!

Pakk laks, smør og grønnsaker inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg laksepakken på de varme glørne. La dem steke i 8-12 minutter, og snu pakken halvveis. Det lønner seg å følge med – blir det for varmt, trekker du pakken litt til siden, hvor det er mindre glør og varme.

Når laks og grønnsaker er ferdig, pakker du opp og har over dill, salt, pepper og sitron etter smak. Som enhver veidemann, setter du bålkjelen på glørne mens du spiser, og avslutter måltidet med god kopp bålkaffe.

Laks i det fri. Foto: Måsøval.


Flere artikler