15/3/2021

Kremet fiskesuppe

Made by nature

Pioneered by Tone & Lars

Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe

Kremet fiskesuppe

Lars er styreleder og tredje generasjon Måsøval. Han er helt enig med sin kone, Tone Måsøval, i at laks kan tilberedes på så mange måter at det er bare fantasien som setter begrensninger. Fiskesuppe er en favoritt som er godt hele året, og man kan putte i akkurat det man har lyst på, men laks er selvfølgelig obligatorisk.

Ingredienser (4 pers):

  • 60 g smør
  • 1 løk, hakket
  • 1 middels stor gulrot, skåret i tynne, korte strimler
  • ½ stor rød paprika, skåret i tynne, korte strimler
  • 1 liten purre, vasket og skåret i skiver
  • 1 fennikel, renset og skåret i tynne strimler
  • 1 liter fiskekraft, eller buljong
  • 250 g Måsøval-laks
  • 250 g torsk
  • 250 g reker, blåskjell eller andre råvarer som frister, valgfritt
  • 2,5 dl kremfløte
  • saften av ½ sitron
  • salt og pepper
  • persille, finhakket
Made by nature. Pioneered by Lars & Tone. Foto: Måsøval

Lars og Tones metode:

Smelt smøret i en stor gryte over middels varme. Tilsett løken og stek til den er blitt myk og gjennomsiktig. Rør inn resten av grønnsakene og fres i 2 minutter. Hell i fiskekraften og kok i et par minutter til, så grønnsakene får myknet litt, men fortsatt er faste. Tilsett laks og torsk, og eventuelt andre råvarer, og la trekke i 5 minutter. Rør inn fløten og sitronsaften. Krydre med salt og pepper. Topp med finhakket persille og server umiddelbart, gjerne med godt brød til. Inspirert av en oppskrift fra North Wild Kitchen.

Kremet fiskesuppe made by nature. Foto: Måsøval.


Flere artikler