Pioneered by Tone & Lars
Lars er styreleder og tredje generasjon Måsøval. Han er helt enig med sin kone, Tone Måsøval, i at laks kan tilberedes på så mange måter at det er bare fantasien som setter begrensninger. Fiskesuppe er en favoritt som er godt hele året, og man kan putte i akkurat det man har lyst på, men laks er selvfølgelig obligatorisk.
Smelt smøret i en stor gryte over middels varme. Tilsett løken og stek til den er blitt myk og gjennomsiktig. Rør inn resten av grønnsakene og fres i 2 minutter. Hell i fiskekraften og kok i et par minutter til, så grønnsakene får myknet litt, men fortsatt er faste. Tilsett laks og torsk, og eventuelt andre råvarer, og la trekke i 5 minutter. Rør inn fløten og sitronsaften. Krydre med salt og pepper. Topp med finhakket persille og server umiddelbart, gjerne med godt brød til. Inspirert av en oppskrift fra North Wild Kitchen.