18/4/2024

2023: Et år med store endringer

Made by nature

2023: Et år med store endringer2023: Et år med store endringer

2023: Et år med store endringer

Måsøval i 2023: Et år med strategiske prestasjoner og bærekraftig fremgang

2023 har vært et endringsår for Måsøval, preget av strategiske fremskritt og en målrettet innsats mot bærekraftig utvikling. Administrerende direktør Helge Kvalvik deler sine tanker i årsrapporten, som du kan lese i sin helhet her:

Optimalisering av drift og bærekraftige tiltak

Helge Kvalvik, administrerende direktør i Måsøval. Foto: Krzysztof Zboralski.
"Dette året har vi fokusert på å styrke driften, forbedre våre biologiske prosesser og strategisk omstrukturere organisasjonen. Med en urokkelig og stadig økende forpliktelse til bærekraft og kvalitet, arbeider vi målrettet for å sikre vedvarende vekst og suksess."

Selv med disse forbedringene, streber vi alltid etter å oppnå enda mer:

"Til tross for fremskrittene vi har gjort i 2023, er vi fortsatt ikke fornøyde, og vi vil fortsette våre anstrengelser i 2024 og fremover."

Forpliktelse til bærekraft

Som en del av vår forpliktelse til åpenhet og ansvarlig drift, har Måsøval tatt i bruk nye regulatoriske standarder. Helge forklarer selskapets proaktive tilnærming:

"Vi har startet implementeringen av CSRD og gjennomført grundige materialanalyser. Vårt mål er å etablere et solid fundament som vil støtte vårt arbeid med bærekraftsrapportering i fremtiden."
Viet til laksens helse og velferd ved et av våre anlegg i Vartdal. Foto: Sondre Marøy.

Markedsutvidelse

Måsøvals globale fotavtrykk har også utvidet seg betydelig, noe som demonstrerer vår evne til å skalere opp driften og tilpasse oss internasjonale markeder:

"Vår globale tilstedeværelse økte betydelig i 2023, og vi leverte 24 531 tonn høykvalitetslaks til 160 kunder i 30 land."

Ser fremover med optimisme

Med blikket festet mot fremtiden, er Helge optimistisk med tanke på selskapets retning og de pågående initiativene:

"Vår dedikasjon til å forbedre fiskehelse og velferd står sentralt. Vi er klare til å utforske nye lokaliteter og ny teknologi, intensivere våre strategiske utviklingsinitiativer og ytterligere optimalisere vår drift for å sikre bærekraftig vekst."
Planlegging av fremtiden i Måsøval. Foto: Intern

Til slutt, uttrykker Helge sin takknemlighet for teamets innsats og de samlede prestasjonene fra det siste året:

"Jeg ønsker å uttrykke min dypeste takknemlighet til vårt dedikerte team, hvis innsats og harde arbeid har vært essensielt for prestasjonene våre. Sammen ser vi frem til en fremtid fylt med muligheter for vekst, innovasjon og fortsatt suksess."

I takt med at vi utformer fremtiden for Måsøval, holder vi fast ved vår dedikasjon til å forbedre bærekraft, optimalisere driften og vokse strategisk, og vi fornyer vårt løfte om å være pionerer innen bærekraftig akvakultur.

Laksen får en robust start ved vårt smoltanlegg i Åsen, Levanger kommune. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Flere artikler