19/5/2022

Sterkt resultat med laks til 35 kroner per kilo

Made by nature

Sterkt resultat med laks til 35 kroner per kiloSterkt resultat med laks til 35 kroner per kilo

Sterkt resultat med laks til 35 kroner per kilo

– Vi er fornøyde med en operasjonell EBIT på 35,0 kroner per kilo for region Midt, samtidig som vi ser forbedringer i region Vest, sier administrerende direktør Asle Rønning i Måsøval.

Måsøval har tjent hele 35 kroner kiloet i Midt-Norge, og 15,9 kroner kiloet i Vest-Norge de tre første månedene av 2022.

Det ga et driftsresultat (operasjonell EBIT) på 88 millioner kroner, etter å ha slaktet 3.284 tonn laks.

Det varsler selskapet i en pressemelding torsdag.

– Det har vært god etterspørsel etter laks som har gitt høye laksepriser. Med en kontraktsandel på under 10 prosent får vi god nytte av de høye lakseprisene.

Solgte laksen via sitt eget selskap

Med sterk økning både i volum og laksepriser, endte konsernets omsetning på 280 millioner kroner. Til sammenligning lå det på 114 millioner i samme kvartal i 2021.

– Kvartalet var det første hvor vi solgte 100 prosent av laksen via vårt eget salgsselskap, Pure Norwegian Seafood. Vi har også lansert vår nye merkevare «Pure Princess» på Seafood Expo i Barcelona, opplyser Rønning.

– Konsernet er nå blitt et helintegrert selskap og vi ser fram til å utnytte potensialet i en integrert verdikjede, sier han.

– Oppkjøpet av Vartdal-gruppen er nå fullført, integrasjonen er godt i gang og vi ser et stort potensial fremover.Vil ha notering på hovedlisten til Oslo Børs

Det ble slaktet 779 tonn i kvartalet. Selskapet tror på et slaktevolum på 25.700 tonn i løpet av 2022.

De varsler også at de har startet forberedelsene for en notering på hovedlisten til Oslo Børs.

- Måsøval har dedikerte og kompetente ansatte som har produksjon med basis i god fiskehelse i fokus. Dette gir gode resultater, avslutter Rønning.

Hentet fra : froya.no

Flere artikler