28/4/2022

På sjømatmessen med ny merkevare

Made by nature

På sjømatmessen med ny merkevarePå sjømatmessen med ny merkevare

På sjømatmessen med ny merkevare

– Det er flott å være her i Barcelona på messe. Jeg er lei av Teams og Zoom, og det er godt å komme seg ut, sier Reidar Nygård.

Han er markedsdirektør i selskapet Pure Norwegian Seafood fra Averøy utenfor Kristiansund, og en av mange som denne uken deltar på sjømatmessen i Barcelona.

– Vi har planlagt masse møter – det blir hektiske dager, sier han.

Høyeste standard

Selskapet har nylig lansert en ny merkevare for den beste fisken fra lakseprodusenten Måsøval på Frøya. Den selges under navnet Pure Princess.

– Det er topproduktet vårt. Fisken er produsert med utgangspunkt i standarden Label Rouge som vi har jobbet med i snart halvannet år for å forbedre til noe vi mener gir et enda bedre produkt, sier Nygård.

Ifølge ham  har denne laksen lavere fettinnhold, bedre farge, bedre konsistens og mye høyere innhold av omega 3 enn vanlig oppdrettslaks.

– Den smaker bedre og er sunnere.

Direktøren vil ikke si hvor mye ekstra de tar for fisken.

– Det er naturligvis noen kroner mer enn vanlig laks.

En fjerdedel

3–5 måneder før slakting tar Måsøval prøver av fisken, og velger hvilke grupper som skal produseres videre til den høyeste kvaliteten. Den får så et spesialfôr, med mer marine ingredienser.

– Dette er noe vi nylig har begynt å levere. Vi planlegger en produksjon på 6.000 – 10.000 tonn i året av denne fiske, rundt en fjerdedel av hva vi selger.

– Kostnadene blir høyere, prisene høyere – men tjener dere mer penger på dette enn vanlig laks?

– Det vil tiden vise. Det viktigste nå er at merkevaren blir bedre kjent, og at vi klarer å levere det vi lover. Foreløpig er tilbakemeldingene vi får veldig gode, avslutter Nygård.

Hentet fra : intrafish Anders Furuset

Flere artikler