28/9/2021

Det er mer enn nok søppel å ta av

Made by nature

Det er mer enn nok søppel å ta avDet er mer enn nok søppel å ta av

Det er mer enn nok søppel å ta av

Stilte med fem båter

Denne gangen fikk de hjelp fra Måsøval fiskeoppdrett, som stilte med hele fem båter og sjåfører. Det hjalp elevene til å komme seg ut på øyene.

- Vi må si tusen takk til Måsøval. De er helt enestående, sier Lund.

- Samtidig er vi også stor takk skyldig til Hamarvik samvirkelag som stilte med sekker og hansker til ryddingen, sier hun.

I tillegg stilte Mausund feltstasjon med representanter på strandryddingen.

- Det var veldig fint å få med kystrenovatørene, som kunne lære barna mye om marint søppel og den jobben de gjør, sier Lund.

- Barna gjorde en kjempeinnsats! Det er vanskelig å anslå hvilke mengder vi samlet, men 3.klasse og 6.klasse fylte mellom 50 og 60 søppelsekker, sier hun.


- Det meste har kommet med sjøen

Hele skolen var med på strandrydding. Elevene i 1.kilasse ryddet i nærmiljøet, mens resten gikk på tur eller kjørte båt ut til øyer for å plukke avfall.

- Det var en fantastisk dag. Vi var ute helt fra 10-tiden til bussene gikk hjem, sier Lund.

- Vi tror og håper at de fikk med seg mye god læring - og at de tenker seg godt om før de kaster søppel i naturen, sier hun.

Det meste av søppelet de fant er nok ikke kastet av folk som går tur i naturen.

- Det meste har kommet med sjøen. Det var alle slags flasker, tauverk, fiskeutstyr, trålposer og så videre. Det var mye plast. Det meste var veldig sprøtt. Det hadde ligget der lenge. Det gikk i oppløsning da vi tok på det, sier Lund.

Les mer på www.froya.no -Det er mer enn nok søppel å ta av!

Flere artikler