15/3/2021

Laksetaco

Made by nature

Pioneered by Brage

LaksetacoLaksetaco

Laksetaco

Brage Madsvåg er en av våre mange røktere som sørger for at laksen vår trives og vokser som den skal. Han insisterer på at taco med laks smaker bedre enn det aller meste, og her er hans favorittoppskrift:  

Ingredienser:

  • 1 stk lime
  • 4-5 ss tacokrydder
  • 0,5 desiliter olivenolje
  • 600 gr Måsøval-laks uten skinn
  • 4 stk tortillalefser
  • 2 avokadoer, salatmix
  • 5-6 cherrytomater delt i to
  • finhakket koriander
  • 2 dl lettrømme
Made by Måsøval. Pioneered by Brage. Foto: Måsøval.

Brages metode:

Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet skall i en bolle. Bland sammen tacokrydder, olje, limesaft og limeskall til en marinade.

Skjær laksen på langs i strimler som er 1-2 centimeter brede og ca. 5 cm lange. Putt fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.

Del avokadoene. Fjern steinene, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Putt i en bolle og press over limesaften. Mos sammen og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og mye annet du liker. Fisketortillas kan både stekes og grilles. Brage foretrekker å grille tortillaen i ovnen på sterk varme i 2-3 minutter, for da får den en ekstra sprø stekeskorpe.

Vil du heller lage en mer tradisjonell taco, steker du eller griller du bare laksen på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Varm tortillalefser raskt i ovnen, så kan alle fylle dem med det de har lyst på av salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp gjerne med rømme. Vel bekomme.

Laksetaco made by nature. Foto: Måsøval.


Flere artikler