Om Måsøval

En gang pioner, alltid pioner!

Karsten var en av havbruks-pionerene da han sammen med broren og faren bygde et lite fryserom og spikret sammen de første merdene i 1972. De hadde ingen ansatte, og jobbet lange dager med robåt og rå muskelkraft. 

– Det var omtrent som å være på fiske; vi måtte sove de timene vi kunne ta fri, mimrer han. 

Karsten legger ikke skjul på at de av og til tvilte litt på om denne – i mange andres øyne – dumdristige satsingen egentlig hadde noe for seg. 

– Det har ikke jo gått helt strøkent hele tida, og vi har i perioder lidd store tap, men vi har da kommet oss igjennom det. Og i dag er vi jo et helt annet selskap enn da vi starta opp, forteller han. 

I starten lå alle merdene på rekke og rad langs land, bare et steinkast unna hagegjerdet. I dag har produksjonen flyttet ut i havgapet, og er spredt på hele 18 lokasjoner nedover kysten fra Trøndelag. 

Kona, Marion, har hele tiden vært Karstens viktigste støttespiller. Foto: Måsøval.

I starten reiste de rundt og solgte fisken selv, mens i dag spiser to millioner mennesker Måsøval-laks hver eneste uke. Og det lurer vi på om den gamle gründeren er litt stolt av. 

– Jeg er stolt av at gutta mine har lyst til å drive dette videre! At livsverket – det far og bror min var med på å starte – at det kommer en ny generasjon som er interessert i det. Det synes jeg nesten er det gjeveste av alt!

Du er kanskje også interessert i

De aller første Måsøval-pionerene

Om Måsøval

Måsøval er en familieeid havbruksbedrift med hovedkontor på idylliske Frøya,...

Måsøval vil bygge et av Norges beste visningssentre

Om Måsøval

Måsøval og Kristiansund kommune har sammen prosjektert et av Norges beste visn...

Måsøval vil etablere visningssenteret «Fremste Øy» på Frøya

Om Måsøval

Navnet Frøya fra gammelnorsk Frøy betyr «Den fremste øy».